The Baja Cookbook 2017
$10.00
The Baja Cookbook 2017 features 18 Baja Cuisine recipes and regional gourmet ingredients as made by leading Valle de Guadalupe chefs.
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Description
The Baja Cookbook is our little 44-page recipe book of Baja Cuisine wonders, featuring 18 iconic dishes of BC gastronomy as made by leading Baja & Valle de Guadalupe chefs.
Recipes include suggested wine pairings with renowed winery Bodegas de Santo Tomás’ selection of products, as well as info on leading Baja gourmets products, like Ramonetti Cheese, Alcamar smoked tuna, Codocana quail, Neptuno hake, Larcarr rack of lamb and many others!
1. Benito Molina | Manzanilla | Rack de Cordero c/ Puré de Calabaza Mantequilla
2. Drew Deckman | Deckman’s en el Mogor | Ostiones Kumiai c/ Granité de Mignonette
3. Ryan Steyn | Sky Catering | Cachete de Cerdo c/ Achiote y Crema Agria de Jaka
4. Alan Zúñiga | La Cava de Marcelo | Sardinas Brasas con Ricotta Ramonetti
5. Ernesto Rocha | Hacienda Guadalupe | Aguachile de Verduras
6. Arely Sánchez | Capitán Cortez | Tostada de Tinga de Bonita
7. Surinder Veer Singh Ortega | Sanvil | Tikka Masala Merluza c/ Verduras
8. Mario Peralta | Fuego Cocina del Valle | Aguachile de Callo de Hacha del Pacífico
9. Oliver Seki | Ceviche de Surimi Neptuno con Mango, Arándano y Habanero
10. Bo Bendana | Mi Casa Supper Club | Pulpo Asado con Salsa de Cochinita Pibil
11. Benito Molina y Solange Muris | Manzanilla | Pescado del Día: Lovina Rayada
12. Arturo Roque | Farine Cake Boutique | Biscocho de Chocolate al Olivo y Solera
13. Andrés Cartaya | Cartaya Catering | Codorniz c/ Ensalada Tibia de Nabos, Hinojo y Manzana
14. Ian García | Mestizo | Salpicón de Atún Ahumado
15. Omar Valenzuela | Encuentro Guadalupe | Pato con Vegetales, Carnitas y Naranja Avinagrada
16. Miguel Bahena y Carolina Verdugo | Pacífico | Tiradito Pacífico de Baja Seas Hiramasa
17. Drew Deckman | Deckman’s en el Mogor | Ensalada del Huerto c/ Ostión Kumiai Frito
18. Surinder Veer Singh Ortega | Sanvil | Choripan de Borrego c/ Camote Frito
Print specs: The Baja Cookbook 1ª Edición- 42 páginas / 5.5″ x 8.5″ offset con silver foil stamping.
Limited Edition: 3,000 copies.
The Baja Cookbook es nuestro recetario esencial de la cocina de Baja California, con recetas de platillos icónicos de los mejores chefs de Baja California y el uso e historia de ingredientes clave de la culinaria bajacaliforniana, como el abulón, queso Ramonetti, hortalizas y jurel hiramasa, entre otros.