Frida Select Tasting Room is the new hot spot for wine lovers looking for some glam tastings.
Por Erick Falcón | Todos Santos
Set to open this wine harvest season, Casa Frida’s new Frida Select Tasting Room is one of the new hot spots for art & wine lovers seeking novelty and a great food & wine experience in Valle de Guadalupe.
The building‘s design is very in tone with the spirit of Valle de Guadalupe’s sustainable architecture movement, with details like recycled wine bottle-decorated barn doors and recycled wood stave walls, a result of the collaboration between architects Dora Padilla and Alejandro D’Acosta.
Frida Select Tasting Room takes guests on an experiential tour of Ensenada’s food & wine scene, showcasing Casa Frida’s exclusive wines, developed by two leading Valle winemakers: Diego (Nebbiolo, C. Franc and Carignan) and Pasión de Frida (100% Nebbiolo) are produced by Cavas Martlot’s chief winemaker, Juan Pedro Mendivil; Vid a la Vida (Merlot and S. Blanc perfumed with Syrah, Malbec) and Latidos (100% Syrah) were produced by Andrés Blanco, from Moebius winery. But the experience doesn’t stop there: you can also enjoy tastings with ibérico ham, artisanal chocolates, tequila and craft beer, for a full rounded-out experience.
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En el marco de su apertura para esta temporada de Vendimia, Frida Select Tasting Room promete ser uno de los lugares favoritos de los enófilos y foodies amantes de una experiencia completa que mezcla arte, gastronomía, arquitectura y vino mexicano en la Ruta del Vino.
Con detalles artesanales como sus portones de botellas recicladas de vino o sus paredes de madera recuperada, su propuesta visual y estructural surge de la colaboración de los arquitectos Dora Padilla y Alejandro D’Acosta, y sintoniza perfecto con la tendencia de arquitectura sustentable y de vanguardia del Valle.
Aquí podrás degustar los exquisitos vinos de Casa Frida, producidos por dos de los enólogos con más renombre del Valle: Diego (Nebbiolo, Cabernet Franc y Carignan) y Pasión de Frida (100% Nebbiolo), hechos por Juan Pedro Mendivil, y por otra parte, Vid a la Vida (Merlot y Sauvignon Blanc perfumado con Syrah) y Latidos (100% Syrah) del enólogo Andrés Blanco, de Vinos Moebius.
Degustación de ibérico y chocolates artesanales
A unique experience in Valle, enjoy a wine pairing with 4 wines plus 4 different types of ibérico ham: lomito, chorizo, salchichón and jamón ibérico from the prestigious Montaraz Único brand, imported from Spain. Available only via RSVP: +52 (646)113-48-46. There will also be a tasting of artisanal chocolates especially made to pair with Casa Frida’s house wines.
Una experiencia única en el Valle, disfruta de una degustación de 4 vinos + 4 tipos de jamones ibéricos: lomito, chorizo, salchichón y jamón ibérico 100% bellotero marca Montaraz Único, importados de España. Disponible sólo con previa reservación: (646)113-48-36. También se contará con degustación de chocolates artesanales preparados especialmente para maridar con los vinos de casa.
Chef Christian Herrera’s delicious appetizers and Baja Cuisine specialties will melt your taste buds with the explosive flavor of fresh, local ingredients. Definitely one not to miss.
La variedad de entraditas y platillos del chef Christian Herrera seguramente serán de los favoritos de los visitantes de Casa Frida. Imperdible.
Don’t miss Frida’s new special edition craft beer, Oleos, an IPA with aromas of tropical fruits and notes of litchi, created exclusively for Casa Frida by Cervecería 159 brewery in Ensenada.
A partir de este verano podrás degustar la nueva cerveza artesanal de la casa: OLEOS, una IPA de edición especial con aromas a frutos tropicales con notas de lichi, creada por la cervecería 159 en exclusiva para Casa Frida.
Don’t miss Casa Frida’s fab Tequila Tasting with Los Tres Toños tequila from Amatitán , Jalisco, available in 4 versions: blanco, reposado, añejo and extra añejo.
No te pierdas la fabulosa degustación de tequila Los Tres Toños, producido en Amatitán, Jalisco, disponible en versión blanco, reposado, añejo y extra añejo.